20. 10. 2017

Weekend getaway / part I.



Na celý uplynulý víkend som nám naplánovala dobrodružstvo. Keďže fotiek je neúrekom, rozdelím tento mini trip na viacej článkov.

V sobotu ráno sme po raňajkách nasadli do auta a vybrali sa na Veliku planinu. Hodinová cesta ubehla rýchlo a už sme čakali v rade na lístky na nihalku (gondola = lanovka). 


Už samotná cesta lanovkou bola zážitok sám o sebe. Za krátkych 5 minút lanovka prekonala výškový rozdiel 859 m. Vyviezla nás z nadmorskej výšky 560 m.n.m. na 1419 m.n.m. Na hornej zastávke nihalky sa nachádza kaviareň Skodla a taktiež aj začiatok dvojsedadlovej lanovky, ktorá odváža turistov na  najvyšší vrch Velike planine - Gradišče 1666 m.n.m. 

reštaurácia Zeleni rob

My sme si túto trasu vyšliapali za približne hodinku. Nadchýnali sme sa krásnymi (ne)výhľadmi, keďže celé dopoludnie bola dolu na parkovisku hustá hmla. Hore na kopci nás ohrievalo slniečko. Hmla celej atmosfére dodávala mystický nádych.

geocaching

Od reštaurácie Zeleni rob sme sa poprechádzali po planine hore – dolu až po kostol Marije snežne, našli tri kešky, z ktorých nás jedna zaviedla aj do jaskyne. Naobedovali sme sa pljeskavicu, ktorú sme si pripravili už v piatok doma. Poležali sme si na zelenej trávičke a postupne sme sa spustili ku kaviarni Skodla (horná zastávka nihalky), kde sme si pri čakaní na lanovku popili kávu a kúpili magnet. 

kostol Marije snežne

V blízkosti parkoviska sme našli štvrtú kešku a po 10 minútovej ceste autom sme boli v Kamniku. Ale o tom už v budúcom blogu.


Pekný víkend !!!

2 komentáre:

Používa službu Blogger.