12. 1. 2018

Muzej Iluzij



Ljubljanské múzeum ilúzií otvára svoje priestory pre výlet do zábavného sveta, ktorý vzrušuje všetky generácie! Je to ideálne miesto pre nové skúsenosti a potešenie s priateľmi alebo rodinou. Múzeum nie je miesto iba pre deti, ktoré ho milujú, ale je to miesto pre rodičov, páry, starých rodičov…




Počas vianočných sviatkov bola u nás na návšteve moja mama. Na štedrý deň bolo krásne, slnečné počasie, tak som nám naplánovala prechádzku po centre mesta a návštevu múzea ilúzii. O tomto múzeu som sa dozvedela z instagramu a hneď na prvý pohlaď ma zaujal. 


Múzeum sa rozprestiera na dvoch podlažiach. Všetky informácie (ceny vstupeniek, adresa, otváracie hodiny) sú zverejnené na TEJTO stránke. V celom múzeu sú obrazy s optickými ilúziami a 3D obrazmi. Taktiež je tu viacero zaujímavých izieb na odfotenie sa. 


Ilúzia: Slonie nohy

Koľko nôh má slon? Koľko ste ich napočítali? Zadal vám tento obrázok vážne problémy? Je možné, že ste nerozhodný.

Dôvod prečo máte ťažkosti s týmto obrazom je ten, že umelec bol veľmi múdry. Jediná správna slonia noha na obraze je zadná ľavá noha. Táto noha je kompletne nedotknutá, nie ako ostatné. Ak sa zadívate veľmi pozorne, zistíte, že ostatným nohám chýba chodidlo. V podstate umelec „odrezal“ chodidlá z nôh slona a položil ich pomedzi nohy. Zadívajte sa pozorne na obraz!


V prízemí múzea sa nachádza miestnosť plná hlavolamov, v ktorej máte možnosť zahrať sa pred odchodom. Tieto hry nás veľmi pobavili. Pri pokladni je množstvo suvenírov, ktoré sú vhodné aj ako darček (zvlášť hlavolamy).

Ak sa ocitnete v Ljubljane, návštevu tohto zaujímavého a zábavného múzea (v centre mesta) odporúčam ako jeden zo spôsobov kvalitne stráviť voľný čas (zvlášť ak vonku prší).


Cestou domov z prechádzky sme sa zastavili v jedinom Cat Caffe v Ljubljane. Pre mňa, milovníka zvierat, je tento podnik úžasný, škoda že ich niet viac. Majú tam sedem mačiek, ktoré si voľne pobehujú medzi návštevníkmi. 

Podnik má aj svoje pravidlá ako s mačkami zaobchádzať a popis každej mačky, jej meno, druh, roky, charakter. Ak sa niektorá z mačiek k vám zatúla o zábavu pri vychutnávaní kávy, máte postarané. Pravdaže, ak chcete navštíviť tuto milú kaviareň, musíte mat rada zvieratá!

0 comments:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.